diumenge, 27 de maig del 2012

LA RIERA DE METGE I LA RUTA DELS MOLINS

Amb la Dolors Santandreu hem anat a veure la Riera de Metge i la ruta dels Molins de Berga.

El divendres dia 25 de maig vam fer una sortida amb la Dolors Santandreu per tal de veure la riera de Metge i seguir la ruta dels Molins.
Primer vam pujar fins a la font Negre a on vam esmorzar i jugar una mica al parc, després vam veure la riera de Metge. Poc a poc vam anar baixant i al Pas de l’Estret, la Dolors, ens va ensenyar una fotografia de com era al 1900 i veure les diferències de com és ara.
Vam arribar a l’Hostal del Guiu on ens va explicar que era allà on començava l’aprofitament de la riera de Metge amb l’antic Molí Bofarull, avui Hostal del Guiu, i el Molí del guix i ciment que avui resta enrunat i cobert de matoll i arbres.
Tot baixant ens va explicar on era el Garrigà, Cal Quico, Cal Patata, també vam veure la casa en la què antigament havia hagut El Molí de l’Alon, Cal Sr. Andreu Ros, Cal Corneta, El Molí del Brillant i El Molí de la Gratella, aquí vam veure tres usos de l’aigua: l’aprofitament de la seva força per fer anar el molí, la font per tal d’agafar l’aigua per beure i el safareig per rentar la roba.
Per finalitzar el nostre recorregut vam anar a veure el Molí de la Sal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada