dimarts, 1 de febrer de 2011

ECLIPSI DE SOL

El passat 4 de gener del 2011, quan nosaltres estàvem de vacances, hi va haver un eclipsi parcial de sol. Al tornar de vacances alguns nens i nenes ens van explicar que havíen vist a la tele en Pere, el físic que ens va venir a visitar durant el mes de novembre, paralant sobre l'eclipsi. Llavors, vam buscar a Internet el vídeo de les notícies a on sortia el Pere i ho vam mirar tots, i finalment vam decidir enviar-li un correu electrònic perquè ens va fer molta il·lusió veure'l a la televisió i li vam demanar si ens podia explicar coses dels eclipsis.
Al cap d'uns dies ens va contestar i estem molt contents. Ens ha comentat que va estar molt content de poder compartir l'observació amb persones que els van voler acompanyar, tot i que no van tenir massa bon dia perquè hi havien forces núvols que impedien fer bé l'observació. Ens ha explicat que els eclipsis pels homes primitius, que nosaltres hem estudiat aquest curs, segurament que eren una cosa que quan passava, com que no sabien ni el perquè ni el quan, els omplia de por. Ja fa molts centenars d'anys que els experts saben calcular quan hi haurà un eclipsi i per això ja no ens fa cap mena de por ni pensem que siguin senyal de mal averany.
També ens ha enviat tres fotografies dels seus companys de l'agrupació astronòmica. Aquí les podeu veure.

En la part que és visible del disc del Sol s'hi veuen una taca molt propera a la zona tapada per la Lluna i també un grupet de taques pràcticament al mig del Sol. Són taques com les que vam veure el mes de novembre amb el  telescopi a l'escola.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada